PONIEDZIAŁEK 15.09.2025
ZUPA Z KASZY MANNEJ NA MIĘSIE DROBIOWYM Z JARZYNAMI ZABIELANA ( alergeny 1,2,6, porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%) 300 G,
GYROS Z KURCZAKA 100 G, FRYTKI 200 G, SAŁATA LODOWA ZE SŁONECZNIKIEM Z SOSEM VINEGRET 100 G (oliwa z oliwek, sok ze świeżych cytryn),
KOMPOT JABŁKOWO-ŚLIWKOWY (owoce świeże) 200 G.
WTOREK 16.09.2025
ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE DROBIOWYM Z JARZYNAMI ZABIELANA (porcja rosołowa, kalafior świeży, ziemniaki,marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana 18% alergeny 2,6) 300 G,
KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 100 G (jajka, płatki kukurydziane alergeny 1,3), ZIEMNIAKI 200 G (alergeny 1), MIZERIA Z JOGURTEM NATURALNYM 100 G (alergeny 2),
KOMPOT MALINOWY 200 G.
ŚRODA 17.09.2025
ZUPA KRUPNIK NA MIĘSIE DROBIOWYM Z JARZYNAMI ZABIELANA (porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki, alergeny 1,2,6) 300 G,
FILET Z INDYKA W SOSIE PAPRYKOWO- POMIDOROWYM 100 G (papryka czerwona, pomidor, cebula czerwona, przecier pomidorowy zawiesina z mąki kukurydzianej alergeny 1), MAKARON SPAGHETTI (alergeny 1) 200 G,
KOMPOT GRUSZKOWO- ŚLIWKOWY (owoce świeże) 200 G.
CZWARTEK 18.09.2025
ZUPA GROCHOWA Z KIEŁBASĄ NA MIĘSIE DROBIOWYM Z JARZYNAMI (porcja rosołowa, groch łuskany,marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kiełbasa alergeny 1,6) 300 G, PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CUKREM 200 G (mąka ziemniaczana, ser biały, ziemniaki alergeny 2,3) 200 G,
KOMPOT WIŚNIOWY 200 G.
PIĄTEK 19.09.2025
ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI NA MIĘSIE DROBIOWYM ZABIELANA 300 G (porcja rosołowa, pietruszka, seler, por, kalafior, biała rzodkiew, ziemniaki, śmietana 18 % alergeny 2,6),
FILET Z DORSZA SOUTE 100 G (panierka z mąki orkiszowej alergeny 1), MAKARON PENNE RAZOWY ZE SZPINAKIEM (alergeny 1) 200 G,
KOMPOT JABŁKOWY 200 G (owoce świeże).